Plekje reserveren?
Reserveer hier

In de buurt

Rond de camping, maar ook in de buurt is er voor alle leeftijden meer dan genoeg te beleven. Natuurliefhebbers, sportievelingen en koopjesjagers komen tijd te kort. Een greep uit de activiteiten en bezienswaardigheden:

 

Rond de camping

Oostvaardersplassen

’t Oppertje ligt pal naast de befaamde Oostvaardersplassen, bekend van de schitterende documentaire De Nieuwe Wildernis, die ook internationaal furore maakt.
 

Zeil- en surfplas Het Bovenwater

Naast de camping ligt zeil- en surfplas Het Bovenwater. Bij surfschool Paradiso  huurt u  een surfplank, catamaran, kano of waterfiets. Altijd al willen leren surfen? Volg dan een cursus van een of meer dagen. Ook heeft Paradiso een midgetgolfbaan en verhuren ze trapskelters.
 

Strandje

Vlakbij de camping ligt een zandstrandje; er is een drijflijn voor de veiligheid.
Hier kunnen vooral kleine kinderen lekker spelen.
 

Boerderij

Iedere eerste woensdag van de maand is boerderij De Huif geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen hier allerlei boerderijdieren aaien en aan activiteiten meedoen.
 

Vispark en cafetaria Toms Creek

Naast boerderij De Huif ligt vispark Toms Creek met maar liefst tien visvijvers. Hier kunt u vissen op forel, karper, steur en meerval. Hengels zijn er tegen een laag tarief te huur. De gevangen vis kunt u ter plaatse schoonmaken. Toms Creek heeft een prachtig panoramaterras en er is een cafetaria voor een tussendoortje of menu.

 

Lelystad zelf

In Lelystad is enorm veel te doen. Onderstaand een greep uit de plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken.
 

Outlet-shoppingcenter Batavia Stad

Meer dan 120 winkels met topmerken. Standaard kortingen van 30 tot 70 procent. Hier shopt u merken als Adidas, Levi’s, Boss, Nike en The Society Shop met hoge korting.
 

Bataviawerf 

Een bijzondere scheepswerf, waar u letterlijk een kijkje in de geschiedenis neemt. Bataviawerf reconstrueert namelijk schepen uit de Gouden Eeuw. Zo kunt u aan boord van de Batavia, een replica van een VOC-schip.
 

Erfgoedcentrum Nieuw Land

Hoe Flevoland – de jongste provincie van Nederland én de grootste polder van Nederland – is ontstaan, leert u op het erfgoedcentrum Nieuw Land. Een ontdekkingstocht voor jong en oud. In het centrum zijn ook regelmatig tentoonstellingen.
 

Natuurpark Lelystad

Dit natuurrijke recreatiegebied is in de jaren zeventig aangelegd. Hier worden onder andere fok- en herintroductie programma’s van bedreigde diersoorten uitgevoerd, zoals het Przewalskipaard en het Pater-Davidshert. Ook vindt u daar wisenten, elanden, otters, bevers en ooievaars en andere dieren.

 

Rond Lelystad

Luchtvaart- en themapark Aviodrome

Op fietsafstand van ’t Oppertje ligt Aviodrome, hét pretpark voor vliegtuigliefhebbers. Neem een kijkje in een echte Boeing 747, leer seinen, bezoek het 4D-filmtheater en “vlieg” in een simulator.
 

Walibi World

Achtbanen, spectaculaire shows en prachtige tuinen. Uw hele gezin beleeft een topdag bij Walibi World in Biddinghuizen. Dit pretpark ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van ’t Oppertje.
 

Dolfinarium Harderwijk

Op zo’n 25 kilometer afstand van de camping ligt het Dolfinarium Harderwijk.
Laat u verwonderen door dolfijnen, zeehonden, walrussen en nog veel meer.
 

Een dagje Amsterdam

Met de trein vanuit Lelystad staat u binnen drie kwartier in hartje Amsterdam.
Na alle hectiek van de stad is het heerlijk bijkomen op ’t Oppertje.
 

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

In het Zuiderzeemuseum staan water, ambachten en gemeenschappen rondom het IJssel - en  Markermeer centraal. Maak kennis met een stukje Nederlandse geschiedenis. Enkhuizen ligt zo’n 35 kilometer van ’t Oppertje.